Vitrage Slaapkamer Wit

Welke gordijnen passen het beste in mijn slaapkamer?

Wanneer je aan gordijnen voor in de slaapkamer denkt, zul je al gauw aan verduisterende gordijnen denken.

Ze houden namelijk het zonlicht van buiten tegen en zorgen voor een donkere slaapkamer. Daarom kun je het beste voor een verduisterende stof kiezen, of laat je gordijnstof voeren zodat ie verduisterend wordt.

Vouwgordijnen Baby Kamer Inge Design

Verschillende soorten stoffen

Je kunt uit veel verschillende soorten stoffen kiezen wanneer je gordijnen voor in de slaapkamer laat maken. Sommige stoffen zijn van zichzelf al verduisterend, andere stoffen kunnen verduisterend gemaakt worden.

Heb je liever dat er helemaal geen licht door komt? Dan zijn stoffen die van zichzelf al verduisterend zijn aan te raden.

x

Speel je misschien toch liever een beetje met de lichtinval? Dan zijn inbetweens of vitrage een goede keuze. Deze laten iets meer licht door, waar compleet verduisterende gordijnen zelfs op een zonnige dag het licht kan buitensluiten.

Vitrage Slaapkamer Wit

Raamdecoratie

Naast verduisterende of gevoerde gordijnen zijn er nog veel andere keuzes voor in de slaapkamer. Denk bijvoorbeeld aan jaloezieën, vouwgordijnen of plisségordijnen. Wel houdt dit type gordijn of raamdecoratie altijd wat ruimte tussen de kozijnen waar licht doorheen kan. 

X

Het kan daarom handig zijn om deze raamdecoratie te combineren met gordijnen. Zo creëer je een persoonlijke sfeer en volledige verduistering.